Sztuka mięsa Franciszka Józefa

Sztuka mięsa Franciszka Józefa
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Jan i Jakub Kuroniowie

Seria kulinarna:
Kuroniowie rozgryzają (odc.11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia austriacka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wkładamy mięso do sporego rondla na gotującą się wodę. Gdy woda ponownie się zagotuje, zmniejszamy ogień. Woda powinna jedynie "mrugać". Cebulę kroimy na pół i podsmażamy albo przypiekamy ją na ogniu, aż przecięta strona sczernieje. Wbijamy w nią goździki i wkładamy do rondla. Wrzucamy ziele angielskie, pieprz w ziarnach i liście laurowe. Po dwóch godzinach wkładamy obrane warzywa i gotujemy jeszcze przez godzinę. Gdy mięso jest miękkie wyjmujemy je z wywaru. Wywar doprawiamy solą i pieprzem. Pokrojone mięso wykładamy na ugotowane warzywa.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA