Szprycer winogronowy

Szprycer winogronowy
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Paul Merret

Seria kulinarna:
Ekonomia gastronomii (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 180-200 g dojrzałych winogron
  • 2 łyżki syropu z kwiatów czarnego bzu
  • 10 kostek lodu
  • 150 ml białego wina
  • 4 listki mięty
  • trochę gazowanej wody

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmiksuj wszystkie składniki poza kostkami lodu i wodą gazowaną. Rozłóż kostki lodu do 2 wysokich szklanek. Wlej winogronową mieszaninę i dopełnij wodą gazowaną.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA