Paul Merret

Szprycer winogronowy


Przepis z programu Ekonomia gastronomii (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

Szprycer winogronowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

180-200 g dojrzałych winogron

2 łyżki syropu z kwiatów czarnego bzu

10 kostek lodu

150 ml białego wina

4 listki mięty

trochę gazowanej wody

 

 

Przygotowanie:


Zmiksuj wszystkie składniki poza kostkami lodu i wodą gazowaną. Rozłóż kostki lodu do 2 wysokich szklanek. Wlej winogronową mieszaninę i dopełnij wodą gazowaną.

powrót

Podobne przepisy

Gorąca czekolada
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Woda rabarbarowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Koktajl z owoców egzotycznych
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dobre dla dzieci
Koktajl owocowy
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Splice
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 54)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Martini różane
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.