Szponder w stylu meksykańskim

Szponder w stylu meksykańskim
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W dużej plastikowej zamykanej torebce umieścić czosnek, sok z limonki, oregano, cukier, oliwę, sól i pieprz. Włożyć mięso, zamknąć torebkę i trochę ją pougniatać, aby dobrze rozprowadzić marynatę. Wstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.
Wyjąć mięso z torebki, oprószyć solą i pieprzem, położyć na rozgrzanej patelni grillowej i smażyć po 4 minuty z każdej strony. Kiedy mięso odpocznie, pokroić je w plastry w poprzek włókien i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA