Szpinak ze śmietaną

Szpinak ze śmietaną
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 4.50

Przygotował:

Claire Robinson

Seria kulinarna:
Wystarczy 5 składników (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Listki szpinaku opłukujemy pod bieżącą wodą. Usuwamy zdrewniałe części łodyżek. Szpinak przekładamy do dużego garnka i blanszujemy pod przykryciem w wodzie, która pozostała na jego listkach. Proces trwa zaledwie kilka minut. Następnie odcedzamy listki szpinaku z nadmiaru wody. Na patelni podgrzewamy miarkę śmietanki i poddajemy ją redukcji. Dodajemy do niej szpinak i przyprawiamy całość solą i świeżo zmielonym pieprzem. Smażymy razem przez kilka minut i gotowe!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA