Claire Robinson

Szpinak ze śmietaną


Przepis z programu Wystarczy 5 składników (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Szpinak ze śmietaną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kilogram szpinaku

miarka śmietany kremówki*

sól i pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Listki szpinaku opłukujemy pod bieżącą wodą. Usuwamy zdrewniałe części łodyżek. Szpinak przekładamy do dużego garnka i blanszujemy pod przykryciem w wodzie, która pozostała na jego listkach. Proces trwa zaledwie kilka minut. Następnie odcedzamy listki szpinaku z nadmiaru wody. Na patelni podgrzewamy miarkę śmietanki i poddajemy ją redukcji. Dodajemy do niej szpinak i przyprawiamy całość solą i świeżo zmielonym pieprzem. Smażymy razem przez kilka minut i gotowe!

powrót

Podobne przepisy

Prażona kukurydza po francusku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Obsmażane ogórki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Frywolne śliweczki
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Bruschetta z pomidorami
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Omlet japoński
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.