Claire Robinson

Szpinak ze śmietaną


Przepis z programu Wystarczy 5 składników (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Szpinak ze śmietaną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kilogram szpinaku

miarka śmietany kremówki*

sól i pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Listki szpinaku opłukujemy pod bieżącą wodą. Usuwamy zdrewniałe części łodyżek. Szpinak przekładamy do dużego garnka i blanszujemy pod przykryciem w wodzie, która pozostała na jego listkach. Proces trwa zaledwie kilka minut. Następnie odcedzamy listki szpinaku z nadmiaru wody. Na patelni podgrzewamy miarkę śmietanki i poddajemy ją redukcji. Dodajemy do niej szpinak i przyprawiamy całość solą i świeżo zmielonym pieprzem. Smażymy razem przez kilka minut i gotowe!

powrót

Podobne przepisy

Ziemniaki puree
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ziemniaki pieczone z rozmarynem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tatar z tuńczyka i awokado
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Brzoskwinie gotowane z tymiankiem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Feta grillowana
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.