Piotr Przykaza

Szpinak z ricottą


Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Szpinak z ricottą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300 g szpinaku

masło

1 ząbek czosnku

¼ kieliszka białego wina

1 serek ricotta

100 ml śmietany 36%

sól

pieprz

gałka muszkatołowa do smaku

 

 

Przygotowanie:


Wypłukać szpinak, włożyć na patelnię, dodać masło. Poczekać aż osiądzie, dodać pokrojony czosnek, białe wino (mało). Wyparowywać ok. 3 minuty. Następnie dodać serek ricotta, śmietanę, sól, pieprz, gałkę do smaku.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.