Piotr Przykaza

Szpinak z ricottą


Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Szpinak z ricottą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300 g szpinaku

masło

1 ząbek czosnku

¼ kieliszka białego wina

1 serek ricotta

100 ml śmietany 36%

sól

pieprz

gałka muszkatołowa do smaku

 

 

Przygotowanie:


Wypłukać szpinak, włożyć na patelnię, dodać masło. Poczekać aż osiądzie, dodać pokrojony czosnek, białe wino (mało). Wyparowywać ok. 3 minuty. Następnie dodać serek ricotta, śmietanę, sól, pieprz, gałkę do smaku.

powrót

Podobne przepisy

Makaron z sosem orzechowym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pieczone pieczarki w sosie chili
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Orzechy włoskie smażone na głębokim tłuszczu z ziarnem sezamowym
Przepis z programu Nancy Lam Orzechowe noce (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.