Maryla Musidłowska

Szpinak z malinami i orzechami włoskimi


Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 6243

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

300 g młodych listków szpinaku

150 g malin (mogą być mrożone)

30 g orzechów włoskich

4 łyżki oliwy z oliwek

1,5 łyżki octu balsamicznego

2 łyżeczki soku malinowego

1 łyżka oliwy pieprzowej

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Wymyj i osusz szpinak. Na łyżce oliwy pieprzowej przesmaż orzechy. Na talerzu ułóż listki szpinaku, wymieszaj z malinami. Wymieszaj w słoiczku sos z: oliwy, octu balsamicznego i soku. Dopraw solą i pieprzem. Tuż przed podaniem posyp szpinak ostudzonymi orzechami i polej sosem. Znakomicie smakuje podany z grillowanym schabem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.