Gary  Rhodes

Szpinak z kasztanami


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Szpinak z kasztanami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

garść pieczonych kasztanów

2 kawałki masła

900 g umytych liści szpinaku

sól i pieprz

świeżo zmielona gałka muszkatołowa

 

 

Przygotowanie:


Weź garść kasztanów i pokrój w cienkie plasterki. Na rozgrzaną patelnię wrzuć kawałek masła, gdy się roztopi, dodaj kasztany. Usmaż je z obu stron na złocistobrązowy kolor i wystudź. W dużym rondlu roztop drugi kawałek masła, wrzuć 900 gramów umytych liści szpinaku. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszaj, odcedź na durszlaku, posyp kasztanami i podaj.

powrót

Podobne przepisy

Polenta z pomidorkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Żółta sałatka
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.