Sophie Grigson

Szpik na grzance


Przepis z programu Mięsne dania Sophie (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Szpik na grzance
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kość szpikowa

przecięta na 3-4 części

mąka

woda

 

 

Przygotowanie:


Z mąki i wody przygotuj gęste ciasto o konsystencji kleju i oblep nim każdy kawałek kości od góry i od dołu. Ustaw je pionowo w żaroodpornym naczyniu i piecz w temperaturze 120 stopni C przez 2 godziny. Po upieczeniu odklej ciasto i długim wąskim narzędziem (np. patyczkiem do szaszłyka) wyjmij szpik ze środka. Podawaj na tostach.

powrót

Podobne przepisy

Tażin z kurczaka z kiszonymi cytrynami
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Frykas z kurczaka z pieczarkami i groszkiem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Maczanka krakowska z kajzerką
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Szaszłyki z kurczaka
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska, Kuchnia marokańska
Zawijas drobiowy duszony w pomidorach
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

#amiguita

06.02.2012 08:15


warszawa

CYTUJ

a po co to ciasto?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.