Sophie Grigson

Szpik na grzance


Przepis z programu Mięsne dania Sophie (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Szpik na grzance
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kość szpikowa

przecięta na 3-4 części

mąka

woda

 

 

Przygotowanie:


Z mąki i wody przygotuj gęste ciasto o konsystencji kleju i oblep nim każdy kawałek kości od góry i od dołu. Ustaw je pionowo w żaroodpornym naczyniu i piecz w temperaturze 120 stopni C przez 2 godziny. Po upieczeniu odklej ciasto i długim wąskim narzędziem (np. patyczkiem do szaszłyka) wyjmij szpik ze środka. Podawaj na tostach.

powrót

skomentuj przepis

#amiguita

06.02.2012 08:15


warszawa

CYTUJ

a po co to ciasto?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.