Szparagi z sosem cytrusowo-kolendrowym

Przepis z programu Romans z podniebieniem (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Szparagi z sosem cytrusowo-kolendrowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 gramów świeżych szparagów

8-10 szklanek wody z lodem

 

 

Przygotowanie:


Duży garnek napełnić do połowy wodą. Posolić 1 łyżką stołową soli i doprowadzić do wrzenia. Ułożyć szparagi na desce i odkroić ¼ łodygi tak, aby wszystkie były tej samej długości. Wrzucić do wrzącej gwałtownie wody. Po 2-3 minutach (ani minuty dłużej) wyjąć z wrzątku i natychmiast przełożyć do wody z lodem. Schłodzone wyjąć z zimnej wody i osączyć.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.