Gieno Mientkiewicz

Szparagi z siekanym jajem i sosem z sera Lazur


Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania na walentynki

odsłon: 1491

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 pęczek zielonych szparagów

1 jajo ugotowane na twardo

5 dag sera Lazur Złocisty

2 łyżki słodkiej śmietany 18%

50 ml whisky lub brandy

1 łyżka siekanych orzechów włoskich

sól, cukier, pieprz

Przygotowanie:

Jaja posiekać dość drobno. W salaterce rozgnieść ser, dodać alkohol, i utrzeć drewnianą łyżką na gładko, dodając śmietankę, a pod koniec posiekane orzechy. Ugotować szparagi w wodzie z dodatkiem soli, cukru. Na talerzu ułożyć ugotowane szparagi, polać sosem i posypać siekanym jajem.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.