Roger Mooking

Sznycle w panko


Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Sznycle w panko
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

1 szklanka mąki

2 roztrzepane jajka

2 szklanki panko

8 cienkich kotletów schabowych

1 łyżka oleju roślinnego

sól





Sznycle w panko:

Na trzech talerzach przygotuj mąkę, jajka i panko. Delikatnie obtocz pierwszy z kotletów w mące.

Zanurz go w jajku. Usuń nadmiar jajka. Obtocz kotlet w panko. Postępuj tak z każdym kolejnym kotletem. Na patelni, na średnim bądź dużym ogniu podgrzej olej. Połóż na patelni pierwszy z kotletów i smaż. Kiedy jedna strona zarumieni się, przewróć kotlet na drugą stronę i smaż, aż będzie gotowy (ok. 10 min). Dopraw kotlety solą.



powrót

Podobne przepisy

Tournedos a la Rossini
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bitki wieprzowe duszone z cebulką
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Hamburgery
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Bollito misto
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.