Roger Mooking

Sznycle w panko


Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Sznycle w panko
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

1 szklanka mąki

2 roztrzepane jajka

2 szklanki panko

8 cienkich kotletów schabowych

1 łyżka oleju roślinnego

sól





Sznycle w panko:

Na trzech talerzach przygotuj mąkę, jajka i panko. Delikatnie obtocz pierwszy z kotletów w mące.

Zanurz go w jajku. Usuń nadmiar jajka. Obtocz kotlet w panko. Postępuj tak z każdym kolejnym kotletem. Na patelni, na średnim bądź dużym ogniu podgrzej olej. Połóż na patelni pierwszy z kotletów i smaż. Kiedy jedna strona zarumieni się, przewróć kotlet na drugą stronę i smaż, aż będzie gotowy (ok. 10 min). Dopraw kotlety solą.



powrót

Podobne przepisy

Baton drobiowy z pistacjami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
(odc.12)eskalopki wieprzowe z sosem pieczarkowym
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Dhansak z baraniny
Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Tatar
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.