Szkocki rosół z porami

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Szkocki rosół z porami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Rosół:

kurczak

2 pokrojone marchewki

pokrojone zielone części 4 porów

2 cebule

2 łodygi selera

2 liście laurowe

pieprz

2 ząbki czosnku

4 gałązki tymianku



Zupa:

100 g masła

posiekane białe części 4 porów

posiekana cebula

2 łodygi selera

liść laurowy

6 ząbków czosnku

pół pęczka natki pietruszki

bochenek chleba na zakwasie



Przygotowanie:

Z podanych składników ugotować rosół. Oddzielić mięso od kości i pokroić na małe kawałki. Odstawić do ostygnięcia. Na maśle podsmażyć czosnek, cebulę i tymianek. Dodać pory, przyprawić solą i pieprzem. Smażyć do miękkości. Rosół przecedzić i zalać nim pory. Dodać kurczaka, natkę pietruszki i gotować przez minutę. Podawać z kromką chleba i odrobiną masła.











powrót

Podobne przepisy

Staropolska zupa chrzanowa
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Minestrone z pesto
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.