Brygida Kosel

Szczawiowa


Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 4800

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 l wywaru z warzyw

15 dag szczawiu

parę łyżek śmietany

jajka na twardo

 

 

Przygotowanie:


Do wcześniej przygotowanego wywaru z warzyw dolać około 200 ml szczawiu ze słoika. Gotować 10 minut. Do osobnej miseczki odlać łyżkę wazową zupy i dodać do niej odrobinę śmietany. Dokładnie wymieszać i przelać z powrotem do garnka. W ten sposób śmietana na pewno się nie zważy. Popieprzyć do smaku. Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami pokrojonymi w ćwiartki.

powrót

Podobne przepisy

Zupa kalafiorowa z serem gruyere i makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Bulion z pulpetami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chowder z owocami morza z Nowej Szkocji
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Kwaśna zupa z wiśniami i lodami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chłodnik z melona z bezikami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem z białych warzyw
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.