Rick Stein

Szatańskie makrele


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Szatańskie makrele
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

dwie świeże makrele

masło

sól (kilka łyżeczek)

łyżeczka musztardy

łyżeczka papryki

łyżeczka pieprzu cayenne

łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

mielona kolendra

mielona czarnuszka

kilka łyżeczek cukru

kilka łyżek octu

 

 

Przygotowanie:


Boki makreli kilkakrotnie niezbyt głęboko ponacinać. Wrzucić do brytfanki kawałek masła, dwie łyżeczki soli, łyżeczkę musztardy, papryki, pieprzu cayenne, mielonego czarnego pieprzu, kolendry, czarnuszki, dwie łyżeczki cukru i kilka łyżek octu. Wymieszać składniki razem, aż masło się stopi. Posmarować makrele na zewnątrz i w środku. Włożyć do nagrzanego opiekacza.

powrót

Podobne przepisy

Łosoś w oliwie z puree z kalafiora
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Dorsz w piwie z bekonem i kapustą
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Grillowane sardynki z koprem włoskim
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Halibut w sałacie z sosem śmietanowo-koperkowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pstrąg wędzony w herbacie
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka
Śledź w oleju
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.