Rick Stein

Szatańskie makrele


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Szatańskie makrele
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

dwie świeże makrele

masło

sól (kilka łyżeczek)

łyżeczka musztardy

łyżeczka papryki

łyżeczka pieprzu cayenne

łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

mielona kolendra

mielona czarnuszka

kilka łyżeczek cukru

kilka łyżek octu

 

 

Przygotowanie:


Boki makreli kilkakrotnie niezbyt głęboko ponacinać. Wrzucić do brytfanki kawałek masła, dwie łyżeczki soli, łyżeczkę musztardy, papryki, pieprzu cayenne, mielonego czarnego pieprzu, kolendry, czarnuszki, dwie łyżeczki cukru i kilka łyżek octu. Wymieszać składniki razem, aż masło się stopi. Posmarować makrele na zewnątrz i w środku. Włożyć do nagrzanego opiekacza.

powrót

Podobne przepisy

Łosoś pieczony w folii
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa pho z pulpecikami z karpia
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Pstrąg w migdałach
Dave  Myers
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.