Rick Stein

Szatańskie makrele


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Szatańskie makrele
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

dwie świeże makrele

masło

sól (kilka łyżeczek)

łyżeczka musztardy

łyżeczka papryki

łyżeczka pieprzu cayenne

łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

mielona kolendra

mielona czarnuszka

kilka łyżeczek cukru

kilka łyżek octu

 

 

Przygotowanie:


Boki makreli kilkakrotnie niezbyt głęboko ponacinać. Wrzucić do brytfanki kawałek masła, dwie łyżeczki soli, łyżeczkę musztardy, papryki, pieprzu cayenne, mielonego czarnego pieprzu, kolendry, czarnuszki, dwie łyżeczki cukru i kilka łyżek octu. Wymieszać składniki razem, aż masło się stopi. Posmarować makrele na zewnątrz i w środku. Włożyć do nagrzanego opiekacza.

powrót

Podobne przepisy

Halibut na risotto z prawdziwków
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa rybna ucha
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
Jesiotr w borowikach
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Dorsz marynowany
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sum marynowany w soku z limonki z sałatką z roszponki i mango
Przepis z programu Szefowie kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.