Szaszłyki

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 21)
trudność: łatwe

Szaszłyki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Mięso i marynata:

cztery 180-gramowe polędwiczki jagnięce

łyżka mielonego uprażonego kminu

2 łyżki posiekanego rozmarynu

3 rozgniecione ząbki czosnku

2 łyżki oliwy

łyżka pieprzu



Dodatki:

32 kawałki czerwonej cebuli

16 kawałków żółtej papryki

16 kawałków czerwonej papryki

8 liści laurowych

8 ząbków czosnku

cytryna

8 patyczków do szaszłyków namoczonych w wodzie z octem



Przygotowanie:

Każdą polędwiczkę przekroić na 8 części. Wymieszać kmin, rozmaryn, czosnek, pieprz i oliwę. Polać mięso przygotowaną marynatą i odstawić na godzinę do lodówki. Na patyczki naprzemiennie nabijać liście laurowe, ząbki czosnku, cebulę żółtą i czerwoną paprykę oraz kawałki mięsa. Zakończyć liściem laurowym. Przyprawić solą i grillować przez 2-3 minuty z każdej strony. Skropić sokiem z cytryny.





powrót

Podobne przepisy

Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.