Szaszłyki z żabnicy w zalewie z ziół prowansalskich

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Szaszłyki z żabnicy w zalewie z ziół prowansalskich
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

400 g żabnicy

2 łyżki ziół prowansalskich

2 posiekane ząbki czosnku

ćwierć miarki oliwy

ćwierć miarki białego wina

sól i pieprz

cytryna

 

Przygotowanie:

Pokroić rybę w kostkę. Wymieszać zioła z czosnkiem, oliwą i winem. Wymieszać z rybą w szklanej misce i wstawić na co najmniej godzinę do lodówki, żeby mięso przeszło zalewą. Jeżeli używamy patyczków, należy je moczyć przez kilka godzin w zimnej wodzie, żeby drewno nie spłonęło na grillu.
Posolić i popieprzyć rybę. Nawlec po 3 kawałki na patyczek, rozdzielając je plasterkami cytryny. Położyć na grill. Podawać z kawałkami cytryny do wyciśnięcia.




UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

powrót

Podobne przepisy

Smażony okoń morski z sosem z czerwonej papryki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 15)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Filety z ryby w chrupiącej otoczce z chorizo
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska
Dorsz na parze z soczewicą i mniszkiem lekarskim
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
Ceviche z sardynek z ziemniakami i pastą z oliwek
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.