Bill Granger

Szaszłyki z tuńczyka


Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia australijska

Szaszłyki z tuńczyka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

świeży tuńczyk

oliwa

świeży liść laurowy

solone cytryny (lub sok z cytryny)

 

 

Przygotowanie:


Dzwonka tuńczyka pokroić na kawałki i płasko ponadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian z liśćmi laurowymi. Mocno rozgrzać teflonową patelnię z grubym dnem. Posmarować rybę oliwą, posypać solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Smażyć przez chwilę na gorącej patelni, tak, aby ryba przyrumieniła się z zewnątrz, a w środku pozostała nie dopieczona. Umyć konserwowe cytryny, by wypłukać z nich sól. Skroić miąższ ze skórki i posiekać ją. Usmażone szaszłyki posypać pokrojoną skórką (lub polać sokiem z cytryny) i skropić oliwą.

powrót

Podobne przepisy

Morszczuk z melisą clarissy dickson-wright
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Filety z halibuta z pieczonymi ziemniakami petera gordona
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Pieczona papryka faszerowana kuskusem i wędzoną rybą
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ryba rashad
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Kotleciki z solonego dorsza z confit z papryki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Dorada w liściach winorośli
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.