Bill Granger

Szaszłyki z tuńczyka


Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia australijska

Szaszłyki z tuńczyka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

świeży tuńczyk

oliwa

świeży liść laurowy

solone cytryny (lub sok z cytryny)

 

 

Przygotowanie:


Dzwonka tuńczyka pokroić na kawałki i płasko ponadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian z liśćmi laurowymi. Mocno rozgrzać teflonową patelnię z grubym dnem. Posmarować rybę oliwą, posypać solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Smażyć przez chwilę na gorącej patelni, tak, aby ryba przyrumieniła się z zewnątrz, a w środku pozostała nie dopieczona. Umyć konserwowe cytryny, by wypłukać z nich sól. Skroić miąższ ze skórki i posiekać ją. Usmażone szaszłyki posypać pokrojoną skórką (lub polać sokiem z cytryny) i skropić oliwą.

powrót

Podobne przepisy

Ryba po grecku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Morszczuk z melisą clarissy dickson-wright
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Suflet z sandacza
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Łososiowe rillettes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.