Szaszłyki warzywno – owocowe

Przepis z programu Floyd w Indiach Amritsar (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Szaszłyki warzywno – owocowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

indyjski ser panir

pomidory

cebula

ananasy

papryka

marynata: sól

sok z cytryny

mielony kmin rzymski

gotowa mieszanka chat masala

ziemniaki

 

 

Przygotowanie:


Przygotować marynatę, mieszając jej składniki. Ser, pomidory, cebulę, ananasy i paprykę zalać marynatą, odstawić i zaczekać, aż ją w całości wchłoną (około godziny). Kolejno nabijać składniki szaszłyków na szpadki. Na koniec każdej szpadki nabić ziemniaka, aby szaszłyki się nie zsunęły. Wstawić szpadki do pieca tandoori, i piec, aż szaszłyki będą gotowe.

powrót

Podobne przepisy

Rozgrzewająca owsianka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tian z warzyw prowansalskich
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.