Ainsley Harriot

Szaszłyczki rybne


Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brazylijska

Szaszłyczki rybne
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

filety z ryby o zwartym

białym mięsie

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać składniki marynaty. Rybę pokroić na kawałki o boku ok. 2,5-3 cm. Kawałki ryby ponadziewać na patyczki do szaszłyków, uprzednio namoczone na 15 minut w zimnej wodzie lub na metalowe szpikulce. Szaszłyczki posmarować obficie marynatą. Ułożyć na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej. Piec około 8 minut, przewracając. Ryba powinna się dobrze przypiec z każdej strony, zanim zabierzemy się za przewracanie — dzięki temu z łatwością odejdzie od rusztu i się nie rozpadnie.

powrót

Podobne przepisy

Śledzie pod pierzynką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wędzona rybka warmińska z kiszoną kapustą i jabłkami
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Gulasz z owoców morza z anyżem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wędzony łupacz w sosie maślano-szczypiorkowym na szpinaku
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
Pstrąg pieczony z sosem z oliwy truflowej
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.