Antony Worrall Thompson

Szarmula marokańska marynata do ryb i mięs


Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Szarmula marokańska marynata do ryb i mięs
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 mały pęczek pietruszki

2 łyżki posiekanej świeżej kolendry

1 łyżeczka mielonej kolendry

1 łyżeczka chili

2 roztarte ząbki czosnku

½ małej

drobno posiekanej cebuli

1 łyżeczka kurkumy

½ łyżeczki soli

2 łyżki oliwy

sok z jednej cytryny

 

 

Przygotowanie:


Wszystkie składniki zmiksować w blenderze (można też rozetrzeć je w moździerzu). Jeśli pasta jest zbyt gęsta, dolać trochę oliwy. Pastę można przechowywać w słoiczku, zalaną warstewką oliwy, przez parę tygodni.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.