Szampańskie maliny

Przepis z programu Australijskie Boże Narodzenie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Szampańskie maliny
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 filiżanki cukru

dość wody

żeby zakryła cukier

1 kg mrożonych malin

laska cynamonu

sok z ½ cytryny

butelka szampana

 

 

Przygotowanie:


Wodę i cukier zagotuj aż powstanie syrop. Dodaj laskę cynamonu, sok z cytryny i szampana. Gotuj około 10 minut. Odstaw i dodaj świeże owoce jagodowe: truskawki, jagody, jeżyny, maliny.

powrót

Podobne przepisy

Kaszubskie kugle
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Rajska szarlotka naleśnikowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Pudding ryżowy z owocami w syropie
Dave  Myers
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Niezwykłe lody
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Ananasy z cukrem trzcinowym, sokiem i liśćmi z limonki o aromacie trawy cytrynowej
Przepis z programu Spalony? (odc. 1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia dietetyczna
Włoskie panforte z creme fraiche
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Miód (odc. 7)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

aloha

postów: 1

06.02.2011 22:22

CYTUJ

Prosiłabym o wyjaśnienie co z czym zagotować i jakie "pozostałe składniki" trzeba potem dodać, bo przepis jest niejasny.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.