Lucinda Scala  Quinn

Szampański poncz cytrynowy


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt
trudność: łatwe

Szampański poncz cytrynowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 cytryny o temperaturze pokojowej

½ szklanki cukru

1 butelka (750 ml) schłodzonego szampana

¾ szklanki dobrej

schłodzonej wódki

100 g kandyzowanej skórki cytrynowej

 

 

Przygotowanie:


Cieniutko obrać skórkę z wyszorowanych cytryn, tak, by z każdej uzyskać jedną długą spiralę. Wycisnąć i przecedzić sok z cytryn – potrzeba ¾ szklanki. Rozpuścić cukier w ½ szklanki wody, zagotować na średnim ogniu. Odstawić, wrzucić skórkę z cytryn, wystudzić całkowicie. Do wazy wlać szampana, wódkę, sok z cytryn, syrop, wymieszać. Podawać z odrobiną kandyzowanej skórki.

powrót

Podobne przepisy

Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.