Gary  Rhodes

Syrop z whisky i rodzynków


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Syrop z whisky i rodzynków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

100 g rodzynków

75 g cukru

100 ml whisky

100 ml wody

 

 

Przygotowanie:


Wsyp rodzynki do rondelka. Dorzuć cukier. Wlej whisky i wodę. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Przelej całość do miksera i zmiksuj. Przecedź przez sitko do miseczki. Syrop jest gotowy. Polej nim szkockie mini-keksy, aby otrzymać elegancki deser.

powrót

Podobne przepisy

Karczochy z ricottą i tapenadą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Suflet zapiekany na zupie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wielki, australijski burger
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Tażin z ciecierzycą, harissą i komosą ryżową
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Ciasto na naleśniki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Gotowane żołędzie
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.