Syrop lawendowy

Syrop lawendowy
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje

Przygotowanie:

Składniki:
1 szklanka wody
1 szklanka cukru
1 laska wanilii lub 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
skórka starta z połowy cytryny
5 całych kwiatostanów jadalnej lawendy

Przygotowanie:
Wodę zagotować z cukrem. Dodać przekrojoną laskę wanilii lub ekstrakt, skórkę z cytryny i lawendę. Gotować 10 minut. Przechowywać w lodówce nawet przez kilka miesięcy. Odcedzać przed użyciem. Używać do sałatek owocowych, deserów lub szprycerów z białego wina.

© Annabel Langbein

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA