Annabel  Langbein

Syrop lawendowy


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

Syrop lawendowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1 szklanka wody

1 szklanka cukru

1 laska wanilii lub 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

skórka starta z połowy cytryny

5 całych kwiatostanów jadalnej lawendy



Przygotowanie:

Wodę zagotować z cukrem. Dodać przekrojoną laskę wanilii lub ekstrakt, skórkę z cytryny i lawendę. Gotować 10 minut. Przechowywać w lodówce nawet przez kilka miesięcy. Odcedzać przed użyciem. Używać do sałatek owocowych, deserów lub szprycerów z białego wina.



© Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

Shake domowy z mango
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dobre dla dzieci
Aromatyczny kompot z gruszek alistaira little
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Smoothie przeciwstarzeniowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Bąbelki o smaku granatu
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Koktajl Zielona Siła
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 36)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Bąbelki o smaku pomarańczy
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.