Laura Calder

Świeży ser z ziołami


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Świeży ser z ziołami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

250 ml świeżego sera białego lub twarogu

60 ml tłustej śmietany lub crème fraîche

1 łyżka białego wina

1 łyżka oliwy

1 – 2 rozgniecione ząbki czosnku

1 posiekana szalotka (niekonieczne)

1 – 2 łyżki posiekanej pietruszki

1 – 2 łyżki posiekanego szczypiorku

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Do sera dodaj śmietanę i dobrze wymieszaj, aż uzyskasz konsystencję jogurtu. Dodaj pozostałe składniki i dopraw solą oraz pieprzem. Jedz łyżeczką albo rozsmaruj na chlebie.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.