Jennifer  Paterson

Suszone śliwki faszerowane z boczkiem


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Suszone śliwki faszerowane z boczkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

oczyszczone wątróbki kurczaka

masło

pieprz kajeński

suszone śliwki bez pestek

boczek w plastrach

 

 

Przygotowanie:


Delikatnie uduś wątróbki na maśle, pokrój je potem w cienkie plasterki i przypraw pieprzem kajeńskim. Nadziej śliwki wątróbkami. Rozprostuj plastry boczku płaską częścią noża. Owiń boczkiem każdą śliwkę i zabezpiecz wykałaczką. Piecz, aż boczek będzie kruchy.

powrót

Podobne przepisy

Naturalne zielone smoothies
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
Sezamowy lawasz
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Sushi
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia japońska
(odc.06) faszerowane warzywa
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.