Jennifer  Paterson

Suszone śliwki faszerowane z boczkiem


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Suszone śliwki faszerowane z boczkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

oczyszczone wątróbki kurczaka

masło

pieprz kajeński

suszone śliwki bez pestek

boczek w plastrach

 

 

Przygotowanie:


Delikatnie uduś wątróbki na maśle, pokrój je potem w cienkie plasterki i przypraw pieprzem kajeńskim. Nadziej śliwki wątróbkami. Rozprostuj plastry boczku płaską częścią noża. Owiń boczkiem każdą śliwkę i zabezpiecz wykałaczką. Piecz, aż boczek będzie kruchy.

powrót

Podobne przepisy

Feta grillowana
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Placki grzybowe z sosem rozmarynowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kanapka z wołowiną i cebulą
Jamie  Oliver
Przepis z programu Grzeszne przyjemności z Jamiem (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
Huevos hamin, czyli jajka z sefardyjskiego czulentu
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Kiełbaski nie całkiem w bułkach
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
Gratin z boćwiną
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.