Antonio  Carluccio

Surowa wołowina po piemoncku


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Piemont
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Surowa wołowina po piemoncku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

chude mięso wołowe – mielone i w plastrach

oliwa

cytryna

sól

pieprz

czosnek

parmezan

szparagi

 

 

Przygotowanie:


Mieloną wołowinę z solą, pieprzem, oliwą i czosnkiem skrapiamy sokiem z cytryny i zostawiamy pod przykryciem na godzinę. Na talerzu układamy cieniutkie plastry wołowiny, skrapiamy je sokiem z cytryny i oliwą. Kładziemy też plastry parmezanu i młode szparagi. Całość posypujemy czarnym pieprzem, a pośrodku kładziemy wzgórek mielonej wołowiny.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.