Antonio  Carluccio

Surowa wołowina po piemoncku


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Piemont
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Surowa wołowina po piemoncku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

chude mięso wołowe – mielone i w plastrach

oliwa

cytryna

sól

pieprz

czosnek

parmezan

szparagi

 

 

Przygotowanie:


Mieloną wołowinę z solą, pieprzem, oliwą i czosnkiem skrapiamy sokiem z cytryny i zostawiamy pod przykryciem na godzinę. Na talerzu układamy cieniutkie plastry wołowiny, skrapiamy je sokiem z cytryny i oliwą. Kładziemy też plastry parmezanu i młode szparagi. Całość posypujemy czarnym pieprzem, a pośrodku kładziemy wzgórek mielonej wołowiny.

powrót

Podobne przepisy

Saltimbocca - kotlety cielęce
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.9)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Piersi z kaczki w zielonym pieprzu z cebulką dymką
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pikantne szaszłyki z jagnięciny i orzechów nerkowca
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Fajitas
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Kapłon smażony na słodko
Przepis z programu Jadało się. Kuchnia Jana i Marysieńki
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.