Sum marynowany w soku z limonki z sałatką z roszponki i mango

Przepis z programu Szefowie kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Sum marynowany w soku z limonki z sałatką z roszponki i mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Sum

40 dag filetu z suma

1 łyżeczka chili

1 łyżeczka brązowego cukru

1 mała łyżeczka młotkowanego pieprzu

sok z limonki

skórka z 1 limonki

1 łyżeczka świeżego imbiru

1 łyżka żubrówki

Dressing orientalny

5 filecików anchois

1 łyżeczka świeżego imbiru

sok z limonki

skórka z 1 limonki

1 łyżeczka chili

1 łyżeczka czosnku

świeża kolendra

1 łyżka sosu sojowego

1 łyżka żubrówki

1 łyżka oleju

Sałatka

roszponka

1 łyżeczka sera grana padano

świeże mango

dymka

1 łyżeczka świeżego imbiru

physalis

1 łyżeczka chili

 

Przyprawy

sól, grubo mielony czarny pieprz, cukier do smaku

Przygotowanie:

Filet z suma oczyścić pokroić w cienkie plastry i zamarynować w soku z limonki, świeżym imbirze, żubrówce, sosie sojowym i doprawić do smaku. Zmiksować anchois ze świeżym imbirem, chilli, zestami z limonki, czosnkiem, kolendrą, sosem sojowym, olejem i żubrówką. Powstały sos doprawić do smaku. Opłukać liście roszponki i wymieszać z pokrojonym w słomkę świeżym mango, pokrojonym w płatki serem i dressingiem. Układać na talerzu na przemian 3 plasterki ryby i 3 plastry świeżego mango. Posypać diamentami z dymki i pokrojonym chilli. Skropić dressingiem.

powrót

Podobne przepisy

Gurami smażony w całości
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Ryba z panch phoron
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: kuchnia bangladeska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.