Suflety beignet z sosem czekoladowym

Przepis z programu Figle (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Suflety beignet z sosem czekoladowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

75 g masła

95 g przesianej mąki

3 duże jajka

ubite

50 g drobnego cukru

¾ łyżeczki mielonego cynamonu

1l oleju słonecznikowego

 

 

Przygotowanie:


W małym rondelku podgrzać na małym ogniu śmietanę z kawałkami czekolady, aż czekolada się rozpuści, a sos będzie gładki i aksamitny. Podgrzewać sos stale na bardzo małym ogniu.

powrót

Podobne przepisy

„Risotto” waniliowe z bananami i sosem malinowym
Przepis z programu Spalony? (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Smażone banany z sosem z kasztanów jadalnych
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Alkohole (odc.34)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Nektarynki w syropie żurawinowym z waniliową ricottą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Krem kawowy z kardamonem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Panna cotta waniliowo-cytrynowa z malinami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.