Agnieszka Kręglicka

Suflet zapiekany na zupie


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Suflet zapiekany na zupie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 jajka

100 ml białego wina

80 g tartego parmezanu

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Białka ubić na sztywno. W kąpieli parowej ubić żółtka z winem aż zaczną gęstnieć. Przestudzić ciągle ubijając. Doprawić solą i pieprzem, połączyć delikatnie z pianą z białek. Wyłożyć na gorącą zupę, posypać parmezanem. Zapiekać 5-7 minut w temp 200 stopni C. Z masy można uformować kluseczki i zapiec je na zupie.

powrót

Podobne przepisy

Bezalkoholowy syrop z wina
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wrap z jajkiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Kosheri
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 54)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia egipska
Gnocchi z ricottą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.020) marynowana czerwona cebula
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Zakwas na żur lub barszcz biały
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.