Curtis Stone

Suflet z langusty


Przepis z programu Surfing po menu 4 (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza

Suflet z langusty
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 cała langusta

50g masła

do natłuszczenia naczynia

mąka

do oprószenia naczynia

3 łyżki świeżo startego parmezanu

70g mąki

70g masła

500ml mleka

2 liście laurowe

1 łyżka liści kopru włoskiego

grubo pokrojonych

1 ząbek czosnku

5 żółtek

8 białek

szczypta soli

biały pieprz

1 łyżeczka słodkiej papryki

1cytryna

 

 

Przygotowanie:


Podgotuj langusty aż będą prawie gotowe (ok. 6 minut dla średniej wielkości langusty), odstaw na chwilę, obierz ze skorupki i drobno pokrój mięso. Szczypce zachowaj do dekoracji. Natłuść i oprósz mąką jedno duże naczynie do sufletu lub 8 małych. Podgrzej mleko razem z liściem laurowym, rozgniecionym czosnkiem i skórką z jednej cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Homary a la Nancy Lam
Przepis z programu Nancy Lam Ananasy i homary (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Przegrzebki w sosie winno-śmietanowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Risotto
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sajgonki
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Poczštki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Faszerowane kraby
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc. 2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Mule w winie z ziołami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.