Jennifer  Paterson

Suflet serowy na tostach


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Suflet serowy na tostach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 kromki dobrego chleba tostowego

25 g masła

25 g mąki

150 ml mleka

175 g startego cheddara

4 jajka – rozdzielone białka i żółtka

½ łyżeczki mielonej gorczycy

1 łyżka musztardy

2-3 krople tabasco

1 łyżeczka sosu Worcester

świeżo mielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wymieszaj trzepaczką mąkę z mlekiem, wlej do rondla i gotuj przez 1 min ciągle mieszając. Dopraw gorczycą, musztardą, sosem Worcester i pieprzem, a po lekkim ochłodzeniu dodaj żółtka jajek oraz ser. Ubij białka na sztywno i rozprowadź w rondlu z pozostałymi składnikami. Ułóż chleb w płaskim żaroodpornym naczyniu, a na wierzch nałóż serową mieszaninę. Zapiekaj, aż wierzch zbrązowieje i będzie widać uchodzące pęcherzyki powietrza.

powrót

Podobne przepisy

Sandwicze z bagietki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bliny z kawiorem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
Gruszki pod oscypkiem z żurawiną
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kaszanka z przegrzebkami
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Tartinki z oliwkami i orzechami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.