Marta Dymek

Studencki kubek


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania wegańskie

odsłon: 375

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

1,5 szklanki kuskusu

¼ szklanki mielonych suszonych pomidorów

¼ szklanki suszonych pomidorów w płatkach

1 łyżeczka suszonej bazylii

½ łyżeczki czosnku granulowanego

2 łyżeczki soli

½ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu

opcjonalnie: płatki chili, słodka papryka, ostra papryka, papryka wędzona

 

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wsypać do dużego słoika, wstrząsnąć i bardzo dokładnie wymieszać.
Aby przygotować gorący kubek, wystarczy odmierzyć 4 łyżki mieszanki, zalać je szklanką wrzątku i odczekać 5 minut. Po tym czasie to szybkie danie jest gotowe do spożycia!
Złożoną z wymienionych powyżej, suchych składników mieszankę można dowolnie modyfikować, przechowywać w szczelnym słoiku nawet przez 6 miesięcy.

powrót

Podobne przepisy

Smażone kwiaty cukinii
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tarta z kozim serem i pomidorami
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kwiaty cukinii faszerowane mięsem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Tosty z ciemnego pieczywa
Przepis z programu Dietosfera (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Flądra z ogórkami i koprem
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Jola M

postów: 3

08.08.2016 18:04

CYTUJ

rewolucja w życiu "w biegu"

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.