Marta Dymek

Studencki kubek


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania wegańskie

odsłon: 680

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

1,5 szklanki kuskusu

¼ szklanki mielonych suszonych pomidorów

¼ szklanki suszonych pomidorów w płatkach

1 łyżeczka suszonej bazylii

½ łyżeczki czosnku granulowanego

2 łyżeczki soli

½ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu

opcjonalnie: płatki chili, słodka papryka, ostra papryka, papryka wędzona

 

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wsypać do dużego słoika, wstrząsnąć i bardzo dokładnie wymieszać.
Aby przygotować gorący kubek, wystarczy odmierzyć 4 łyżki mieszanki, zalać je szklanką wrzątku i odczekać 5 minut. Po tym czasie to szybkie danie jest gotowe do spożycia!
Złożoną z wymienionych powyżej, suchych składników mieszankę można dowolnie modyfikować, przechowywać w szczelnym słoiku nawet przez 6 miesięcy.

powrót

Podobne przepisy

Pikantne buraczki
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Świeżonka z sałatką z pomidorów
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
Jajka na twardo w galarecie z estragonem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Glazurowane rzodkiewki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jajka po baskijsku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Jola M

postów: 3

08.08.2016 18:04

CYTUJ

rewolucja w życiu "w biegu"

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.