Antonio  Carluccio

Strangozzi z truflami


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Umbria
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Strangozzi z truflami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

makaron strangozzi

czosnek

masło

białe trufle

pieprz

parmezan

 

 

Przygotowanie:


Na początek gotujemy makaron. Następnie bierzemy przecięty na pół ząbek czosnku i przecieramy nim patelnię – dla aromatu. Potem stawiamy patelnię na ogniu i kładziemy na niej kawałek masła. Kiedy masło się roztopi bierzemy truflę i strugamy ją na bardzo drobne płatki. Jeśli strangozzi są już gotowe, wyjmujemy je z wody łyżką i wkładamy na patelnię. Dodajemy szczyptę pieprzu oraz parmezan. Zestawiamy patelnię z ognia i mieszamy całość, a potem wykładamy makaron na talerz.

powrót

Podobne przepisy

Makaron z serem pleśniowym
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tagliatelle z cebulkami i oliwkami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Makaron z listkami rzepy i aromatycznym pesto
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Spaghetti carbonara
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Makaron z sosem śmietankowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.