Antonio  Carluccio

Strangozzi z truflami


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Umbria
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Strangozzi z truflami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

makaron strangozzi

czosnek

masło

białe trufle

pieprz

parmezan

 

 

Przygotowanie:


Na początek gotujemy makaron. Następnie bierzemy przecięty na pół ząbek czosnku i przecieramy nim patelnię – dla aromatu. Potem stawiamy patelnię na ogniu i kładziemy na niej kawałek masła. Kiedy masło się roztopi bierzemy truflę i strugamy ją na bardzo drobne płatki. Jeśli strangozzi są już gotowe, wyjmujemy je z wody łyżką i wkładamy na patelnię. Dodajemy szczyptę pieprzu oraz parmezan. Zestawiamy patelnię z ognia i mieszamy całość, a potem wykładamy makaron na talerz.

powrót

Podobne przepisy

Makaron z trzema serami
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Piersi z kurczaka podane na makaronie casarecce
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Spaghetti z wędzonym tofu i jarmużem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 59)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Makaron pad thai
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Pyzy z warzywnym nadzieniem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.