Nadia G.

Stracciatella z mini klopsikami, tortellini i młodym szpinakiem


Przepis z programu Bitchin' Kitchen (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Stracciatella z mini klopsikami, tortellini i młodym szpinakiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

klopsiki

1 jajko

garść natki pietruszki

drobno posiekanej

duża szczypta suszonego oregano

1 zmielony ząbek czosnku

1/3 szklanki parmezanu

drobno startego

1 łyżeczka bułki tartej

115 g mielonej szynki wieprzowej

115 g mielonej polędwicy wołowej

 

 

Przygotowanie:


Wymieszaj w misce jajka, natkę pietruszki, greckie oregano, czosnek, parmezan oraz bułkę tartą. Dodaj mięso i mieszaj przez chwilę, by aromaty łatwiej je przeniknęły, ale nie za długo. Uformuj z masy małe klopsiki. W dużym rondlu zagotuj bulion drobiowy prawie do wrzenia. Włóż do niego klopsiki i także tortellini i gotuj na małym ogniu przez 8 min. Ubij w małej misce jajko z solą. Powoli wlewaj masę jajeczną małym strumieniem, jednocześnie intensywnie mieszając bulion widelcem. Nałóż porcję młodego szpinaku do miski do zupy. Zalej szpinak gorącą zupą i przybierz świeżo tartym parmezanem.

powrót

Podobne przepisy

Chowder z owocami morza z Nowej Szkocji
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Delikatna zupa rybna
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Zupa kalafiorowa z serem gruyere i makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Muesli z płatkami jaglanymi
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa piwna z grzankami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.