Tomasz Jakubiak

Stir fry z jagnięciny


Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 4325

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

30 dag udźca jagnięcego

czerwona papryka pokrojona w paski

marchewka

por

3 ząbki czosnku

cebula pokrojona w piórka

garść posiekanych w plasterki podgrzybków

kilka ziaren kolendry

pół łyżeczki ziaren kopru włoskiego

kilka ziaren czarnego pieprzu

olej do smażenia

pół szklanki bulionu mięsnego

olej do głębokiego smażenia

łyżka mąki kukurydzianej

 

Przygotowanie:

Jagnięcinę pokrój na drobne plastry i obgotuj w wodzie przez około 20 minut. Wodą z gotowania dopełnij szklankę z bulionem mięsnym. W woku rozgrzej 2 łyżki oleju aż zacznie dymić i przesmaż osączone wcześniej mięso. Smaż około 2-3 minuty, podsyp mąką kukurydzianą i przełóż na talerz. W pozostałościach na patelni przesmaż cebulę i dołóż do mięsa. Oczyść patelnię i ponownie rozgrzej do czerwoności, dodaj olej, kolendrę, czarny pieprz i koper włoski, następnie por i marchewkę, a potem paprykę, czosnek i grzyby. Jak się zrumienią dodaj mięso z cebulą i podlej bulionem. Duś aż zgęstnieje.

powrót

Podobne przepisy

Tostadas z wołowiną
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Pilaw z wątróbką drobiową i migdałami
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia turecka
Smażona mielona wołowina, ziemniaki w mundurkach, sos pomidorowy
Jamie  Oliver
Przepis z programu 30 minut Jamiego (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Indyk w ziołach
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Żeberka wołowe pieczone w kawie i kakao
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Żeberka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.