Marieta  Marecka

Steki z tuńczyka z salsą z rukoli i mango


Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Steki z tuńczyka z salsą z rukoli i mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 steki z tuńczyka

2 łyżki masła Lurpak Klasyczne

sól

pieprz

1 łyżka sosu teriyaki

 

Salsa:

½ dużego pęczka kolendry

1 papryczka chili

½ mango

½ papryki czerwonej

sól

pieprz

1 łyżeczka miodu

2-3 łyżki poszatkowanego cienkiego szczypiorku

oliwa

sok z limonki

listki rukoli

Przygotowanie:

Mango pokroić w cienkie paski, paprykę w małą kostkę, chili, kolendrę i szczypiorek poszatkować bardzo drobno. Pokrojone warzywa i owoce wymieszać z miodem, sokiem z limonki, oliwą oraz doprawić solą i pieprzem.
Steki z tuńczyka, umyć i dokładnie osuszyć, doprawić solą, pieprzem i posmarować sosem teriyaki.
Na patelni rozgrzać masło, usmażyć steki w zależności od grubości mięsa ryby, tak aby pozostały różowe w środku. Serwować z plackiem „gratin” z ziemniaków oraz salsą z rukoli i mango.

powrót

Podobne przepisy

Serbska zupa rybna
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia serbska
Filety z sandacza z rydzami smażonymi w miodzie
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Kulebiak z sandacza we francuskim cieście
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Rożki z łososiem i szpinakiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
Grzanki z sardelami i pomidorami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.