Steki z grillowanymi warzywami i tortillą

Steki z grillowanymi warzywami
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 3 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska

Składniki:

Dressing:
  • pół ananasa pokrojonego w kosteczkę
  • pół czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
  • pół papryki czerwonej
  • świeże liście mięty drobno posiekane
  • oliwa z oliwek
  • sok z połówki limonki
Tortilla:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Tortille: wymieszaj wszystkie składniki, uformuj kulkę i odstaw na 30 min.
Następnie podziel ciasta na mniejsze kulki. Każdą kulkę rozwałkuj na cienkie
placki.
Placki podsmaż na suchej patelni z obu stron, aż się zrumienią. Zawiń placki w
folię aluminiową, by utrzymały ciepło.
Dressing: wymieszaj wszystkie składniki i odstaw, by smaki się przegryzły.
Na patelni grillowej zgrilluj papryki, cukinię oraz pora, dopraw solą i oliwą. Odstaw.
Na tej samej patelni mocno rozgrzanej zgrilluj steki z rostbefu z obu stron. Po usmażeniu odstaw steki na kilka minut, by „odpoczęły”.
Serwuj steki na desce razem z warzywami, dressingiem, sałatą oraz tortillami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA