Donna Hay

Steki z czosnkową fasolą


Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Steki z czosnkową fasolą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 steki z rostbefu lub z udźca o wadze 125 g każdy

sól morska i grubo mielony czarny pieprz

50 g rukoli

2 łyżki oliwy

1 łyżeczka świeżego rozmarynu

6 ząbków czosnku

pokrojonych w plastry

1 puszka (400 g) białej fasoli

wypłukanej i odcedzonej

1 łyżeczka tartego chrzanu

1 łyżka soku z cytryny

 

Przygotowanie:

Na rozgrzaną na średnim ogniu patelnię wlać oliwę. Dodać czosnek i rozmaryn i smażyć przez minutę. Dodać fasolę, chrzan, sok z cytryny, sól, pieprz, i podgrzewać jeszcze 3 minuty. Odstawić w ciepłe miejsce. Rozgrzać patelnię na dużym ogniu. Oprószyć steki solą i pieprzem i smażyć po dwie minuty z każdej strony lub według własnych upodobań. Podawać z fasolą i rukolą.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.