Donna Hay

Stek z warzywami


Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Stek z warzywami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

300 g polędwicy wołowej

sól morska i grubo mielony czarny pieprz

aïoli

do podania

 

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 200°C. Ziemniaki, bataty i pasternak rozłożyć do osobnych naczyń. Polać roztopionym masłem. Posypać parmezanem, tymiankiem, solą i pieprzem. Starannie wymieszać zawartość. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem. Z warzyw uformować po dwa płaskie stosy. Zapiekać w piekarniku 20-25 minut na złoty kolor. W tym czasie przyrządzić wołowinę. Oprószyć obficie solą i pieprzem. Patelnię rozgrzać na dużym ogniu. Zrumienić wołowinę po 3 minuty z każdej strony. Przełożyć na blachę do pieczenia. Piec 4 minuty na stek krwisty, 7-8 minut na średnio wysmażony. Przekroić mięso na pół. Obłożyć pieczonymi warzywami. Podawać z aïoli.

powrót

Podobne przepisy

Boeuf Stroganow w stylu Kudłaczy
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Stir fry z jagnięciny
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Burgery z indyka
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Hamburgery
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
La choucroute garnier a l’Alsacienne
Przepis z programu Szefowie kuchni 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.