Stek z tuńczyka marynowany sokiem pomarańczowym z czerwonym pieprzem i egzotyczną sałatką - danie w 15 minut

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: ryba z Tomaszem Jakubiakiem
trudność: łatwe
rodzaj dania: Warsztaty smaku kuchni+: dania z ryby

Stek z tuńczyka marynowany sokiem pomarańczowym z czerwonym pieprzem i egzotyczną sałatką - danie w 15 minut
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

200 g steku z tuńczyka

1/2 pomarańczy

1/4 główki strzępiastej sałaty

1/4 owocu mango

kilka listków mięty

ocet balsamiczny

oliwa z oliwek

pieprz czerwony

sól

10 strączków groszku cukrowego

 

 

Przygotowanie:


Stek z tuńczyka skrapiamy sokiem z pomarańczy, solimy i pieprzymy do smaku. Sałatę wrzucamy do miski, dodajemy skrojone w kostkę mango, listki mięty. Całość skrapiamy octem balsamicznym, dodajemy sól i pieprz. Stek z tuńczyka wrzucamy na rozgrzaną oliwę z oliwek i obsmażamy z każdej strony. Serwujemy z sałatką, którą obsypujemy skórką startą z pomarańczy i skrapiamy całość sokiem z pomarańczy.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.