Janella  Purcell

Stek z sałatką z cebuli


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Stek z sałatką z cebuli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

360-gramowy stek z wołowiny

biała cebula

czerwona cebula

2 łyżki kwaśnej śmietany lub creme fraiche

cytryna

musztarda dijońska

oliwa z oliwek

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Mięso przyprawiamy solą i pieprzem. Grillujemy przez 6 minut z każdej strony. Odstawiamy na 5 minut.
Cebule szatkujemy bardzo cienko. Dodajemy śmietanę, musztardę, sok z połowy cytryny, sól i pieprz. Skrapiamy oliwą i podajemy.

powrót

Podobne przepisy

Wątróbka z malinami
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Podroby
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pieczony boczek
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sałatka z wątróbką i malinowym dressingiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Cevapi z carpaccio z arbuza i serem feta
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Cielęcina z sosem tuńczykowym z kaparami i anchois
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.