Stek z remuladą selerową

Stek z remuladą selerową
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać grill. Ustawić średnią temperaturę. Można również użyć dobrze rozgrzanej patelni grillowej. Przyprawić steki solą i pieprzem. Posmarować oliwą. Ułożyć na grillu. Piec przez 6 minut. Odwrócić. Piec kolejne 6 minut. Odstawić na 10 minut. Obrać i poszatkować selera. Przełożyć do miski. Polać sokiem z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać majonez, musztardę dijońską i wymieszać. Ułożyć steki na talerzach. Dodać remuladę z selera. Skropić oliwą. Podawać z cząstką cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA