Janella  Purcell

Stek z remuladą selerową


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Stek z remuladą selerową
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 steki po 350 gramów

szczypta soli w płatkach

szczypta czarnego pieprzu

60 ml oliwy

4 łyżki majonezu

2 łyżki musztardy dijońskiej

2 cytryny

1 seler

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać grill. Ustawić średnią temperaturę. Można również użyć dobrze rozgrzanej patelni grillowej. Przyprawić steki solą i pieprzem. Posmarować oliwą. Ułożyć na grillu. Piec przez 6 minut. Odwrócić. Piec kolejne 6 minut. Odstawić na 10 minut. Obrać i poszatkować selera. Przełożyć do miski. Polać sokiem z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać majonez, musztardę dijońską i wymieszać. Ułożyć steki na talerzach. Dodać remuladę z selera. Skropić oliwą. Podawać z cząstką cytryny.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.