Ainsley Harriot

Stek z grilla w cytrynowo-kolendrowej marynacie z salsą z opiekanych pomidorów


Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska

Stek z grilla w cytrynowo-kolendrowej marynacie z salsą z opiekanych pomidorów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 steki wołowe

 

 

Przygotowanie:


Steki ponacinać z wierzchu na krzyż. W moździerzu rozetrzeć składniki marynaty. Wetrzeć ją w mięso i zostawić, aby przeszło smakiem, na parę godzin (najlepiej przygotować je dzień wcześniej, przykryć folią i zostawić w lodówce). Zamarynowane steki natrzeć oliwą i ułożyć na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej. Piec kilka minut z każdej strony.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.