Stek na łożu z soli

Stek na łożu z soli
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska

Składniki:

  • gruba sól morska
  • 110 g polędwicy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokryć dno patelni półcentymetrową warstwą soli. Postawić na dużym gazie. Kiedy się rozgrzeje (zacznie trzeszczeć), położyć na niej mięso i usmażyć z obu stron do żądanego stanu. Podawać z duszonymi pomidorami albo z ziemniakami tłuczonymi z masłem lub z mlekiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA