Stek, cukinia z boćwiną i buraki z chrzanem

Przepis z programu Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Stek, cukinia z boćwiną i buraki z chrzanem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 steki po ok. 3 cm grubości

 

 

Przygotowanie:


W szklanej lub niemetalowej misce marynować steki przez całą noc. Wyjąć steki z lodówki na godzinę przed smażeniem. Smażyć na silnie rozgrzanym grillu albo na patelni przez ok. 3 minuty po obu stronach. Po usmażeniu odłożyć na bok na 1-2 minuty. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę, wrzucić masło, czosnek i cebulę. Smażyć, aż się zeszklą. Dodać listki rozmarynu. Dorzucić cukinię, potem chilli, na końcu boćwinę. Podgrzewać, aż boćwina zmięknie. Do robota kuchennego wrzucić pieczone buraki. Zmiksować. Dodać oliwę, listki rozmarynu, chrzan, sól i pieprz. Chwilę miksować, aby dokładnie wymieszać składniki. Odstawić. Podawać steki na warstwie warzyw, na wierzch nałożyć buraki z chrzanem. Polać oliwą, doprawić solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Kurczak satay
Przepis z programu Nancy Lam Kurczak, wieprzowina i krewetki (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.