Śródziemnomorska zapiekana fasola z fetą

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska

Śródziemnomorska zapiekana fasola z fetą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1 łyżka oliwy

1 czerwona cebula

2 ząbki czosnku

500 g passaty albo 2 puszki pomidorów + łyżka koncentratu pomidorowego

2 puszki opłukanej, odcedzonej fasoli

1 łyżka świeżego albo 1 łyżeczka suszonego oregano

sól do smaku

1-2 łyżki paneli albo brązowego cukru

1 łyżka musztardy dijońskiej

1 duża garść rukoli

1 filiżanka koziej fety



Przygotowanie:

Posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie. Kiedy zmiękną, dodać fasolę, passatę, musztardę, oregano i sól. Zagotować, a następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec, aż składniki będą miękkie.

Posypać pokruszoną fetą i zapiec, aż lekko się stopi. Podawać z rukolą.

powrót

Podobne przepisy

Cannelloni ze szpinakiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Zapiekanki
Minizapiekanki z ziemniaków
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tian z warzyw prowansalskich
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.