Ewa Chodakowska

Spring rollsy z kiełbasą i z łososiem na zimno


Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Spring rollsy z kiełbasą i z łososiem na zimno
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

4 płaty okrągłego papieru ryżowego

4 plastry kiełbasy extra z fileta

1 marchewka

½ czerwonej kapusty

1 cebula dymka

liście kolendry

2 plastry wędzonego łososia

pół jabłka

roszponka

listki mięty

Sos:

1 łyżka oleju ryżowego

1 łyżeczka oleju sezamowego

1 łyżeczka sosu sojowego

1 łyżeczka soku z limonki

0,5 cm drobno posiekanej ostrej papryczki

1 cm korzenia imbiru

Przygotowanie:

Namocz papier ryżowy w letniej wodzie i połóż mokry papier na deskę.
Na dolną część papieru ułóż warstwowo tagliatelle wycięte z marchewki i kapusty czerwonej, dodaj dwa plastry kiełbasy extra z fileta, dymkę i kolendrę. Zawiń ciasto ze składnikami i odstaw na talerz.
Do spring rollsa z łososiem włóż warstwowo roszponkę, julienne z jabłka, miętę i oczywiście łososia. Zawiń ciasto ze składnikami i odstaw na talerz.
By przyrządzić sos wystarczy wymieszać wszystkie składniki ze sobą.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.