Emeril Lagasse

Spanakopita


Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Spanakopita
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

 

300g mrożonego szpinaku

1/4 łyżeczki soli

1/8 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

1 łyżeczka suszonego oregano

1 łyżeczka suszonej natki pietruszki

1 łyżeczka suszonej bazyli

1 duże rozmieszane jajko

2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia

1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny

1 opakowanie pokruszonego sera feta

24 rozmrożonych płatów ciasta filo

340 gram niesolonego masła

 

 

Przygotowanie:


powrót

Podobne przepisy

Churros z sosem czekoladowym
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Polvorones
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Karmelowy tort royal
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Profiterolki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.