Spaghetti ze smażonymi kiełkami

Spaghetti ze smażonymi kiełkami
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 25 dag makaronu spaghetti
  • 10 dag mieszanki kiełków roślin strączkowych
  • 5 gałązek świeżej bazyli
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 1 łyżka oliwy truflowej
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki wegańskiego kawioru wasabi

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do makaronu ugotowanego al’dente dodajemy masło i oliwę truflową oraz kawior wasabi. Mieszamy i odstawiamy na bok pod przykryciem aby nie wystygł. Smażymy kiełki z dodatkiem brązowego cukru na oliwie. Gdy cukier zacznie się rozpuszczać dodajemy sos sojowy i jeszcze chwilę smażymy cały czas mieszając. Pod koniec dodajemy posiekaną bazylię, mieszamy z gorącymi kiełkami i kładziemy na talerzu z makaronem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA