Jola Słoma

Spaghetti ze smażonymi kiełkami


Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Spaghetti ze smażonymi kiełkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

25 dag makaronu spaghetti

10 dag mieszanki kiełków roślin strączkowych

5 gałązek świeżej bazyli

1 łyżka masła

1 łyżka brązowego cukru

1 łyżka oliwy truflowej

1 łyżka sosu sojowego

2 łyżki wegańskiego kawioru wasabi

 

Przygotowanie:

Do makaronu ugotowanego al’dente dodajemy masło i oliwę truflową oraz kawior wasabi. Mieszamy i odstawiamy na bok pod przykryciem aby nie wystygł. Smażymy kiełki z dodatkiem brązowego cukru na oliwie. Gdy cukier zacznie się rozpuszczać dodajemy sos sojowy i jeszcze chwilę smażymy cały czas mieszając. Pod koniec dodajemy posiekaną bazylię, mieszamy z gorącymi kiełkami i kładziemy na talerzu z makaronem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.